ספר מודע לבינה
יש מידע רב בספר המתייחס לנושאי דפוס ומכירת ספרים. בטקסט הכרוך עם ספר מודע לבינה, שנקרא "ספר רפואות העם" (ראו פירוט בחלון "חוקר ומקורותיו" בשדה "הערות" בעמוד "מודעה" יש פירוט של מוכרי הספרים ודרכי המכירה.
IUL
"מפתח אגרות החכמה בחלק ראשון הזה"
(עמ' 4, מספור שלי)
בסוף הספר (אחרי הופעת הסעיף "מודעה" ולפני החלק השייך לרפואות העם) מציין המחבר את סימני הפיסוק שהוא משתמש בהם, בלוויית הסבר.
ראו "מודעה" בעמוד האחרון של הספר:
"ספר מודע לבינה, מצוי לקנות בק"ק ברלין אצל הקצין היקר מהו' דוד פרידלענדר אוצל הקצין הנעלה מהו' שמעון פייט. בק"ק פפ"ד אצל הרופא מומחה המופלא מהו' הירץ במהו' מורא כ"ץ. בק"ק בראד אצל הקצין היקר המופלא מהו' יעקוב א בן הגאון מהו' יחזקאל אבד"ג דק"ק פראג. ובק"ק מעזריטש דליטא אצל הקצין הנעלה המשכיל מהו' גדליה' במהו' זיסקינד..."
כל האגרות ממוענות לאברך "מהו'... שי'".
קלוזנר; קרסל
R 68 A 1547 הלאומית העברית
Sinkoff, Nancy Beth. 1996. Tradition and Transition: Mendel Lefin of Satanow and the Beginnings of the Jewish Enlightenment in Eastern Europe, 1749-1826. (Dissertation). Columbia University;
בסוף אגרות החכמה הופיע עמוד השער של ספר רפואת העם, הסכמות של משה מנדלסון ושל הרופאים מרדכי הירץ, מרדכי בלאך, נפתלי הירץ מורא כהן ודוד אופנהיימר, ולאחריהן מפתח הפרקים. אחר כך צורפו 4 פרקים ראשונים מתוך ספר רפואת העם שהופיע בתקנ"ד.
בכרך הראשון לספר מודע לבינה שנקרא אגרות החכמה (ברלין,
תקמ"ט) מצויין כי ספר רפואות העם הוא חלק שני לספר מודע לבינה. אך בספר רפואת העם ("רפואת" ולא "רפואות", כפי שתוכנן תחילה) שהופיע חמש שנים אח"כ לא הוזכר שוב שמדובר בכרך שני לספר מודע לבינה. בראשו הופיעה אגרת שלגביה צויין: "זאת האגרת לקוחה מ"ס אגרות החכמה" (עמ' 9, מיספור שלי). בדיקה של האגרות בספר אגרת החכמה לא העלתה זהות בין הטקסט המופיע בספר רפואת העם לבין מה שמצוי בספר אגרות החכמה. מסתבר, אם כן, כי במהלך הזמן בין פרסום הכרך הראשון והכרך השני, שינה המחבר את תוכניותיו, והעדיף להציג את ספר רפואות העם כעומד בפני עצמו.